Volg ons

Bij de Levensboom

Naast de website hebben we ook meerdere wegen waarmee u ons kan benaderen. Neem ook eens een kijkje via één van onze andere social media kanalen, zoals YouTube of Facebook. 

YouTube Channel

Maak een afspraak

Belt u gerust voor informatie of het maken van een afspraak. Tijdens behandelingen of lessen wordt de telefoon niet beantwoord. U kunt een bericht achterlaten met uw telefoonnummer en ik bel u zo snel mogelijk terug. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier om eenvoudig een afspraak te maken.

Facebook

Kijk gerust op onze facebook pagina voor meer actuelere informatie. Liken en delen is lief!

Waarom heb ik zo ver laten komen?

Dat verzuchtte en cliënt vanochtend nadat ze eindelijk weer om zich geen kon kijken zonder pijn en beperking. Het had haar in de greep gehouden, niet meer goed kunnen bewegen van het hoofd, spanning in de spieren, spiertrekkingen, niet meer bewegen omdat het pijn doet en kraakt, en stemmingswisselingen op de koop toe. Maar toch de stap gezet om er iets aan te doen. Fasciatherapie bleek een gouden greep. Na 4-6 behandelingen is de beweeglijkheid van de nek weer bijna optimaal, de pijn is verdwenen en ze beweegt weer graag en vaker. Dat helpt natuurlijk ook voor een optimaal resultaat. Cliënt blij, ik blij!

Wil je meer weten over deze of andere behandelingen bij De Levensboom Fysio & Yoga?
Kijk op mijn website www.levensboomfysioyoga.nl of bel, app of mail me gewoon.
De Levensboom fysio en yoga is een praktijk waarin persoonlijke aandacht en afstemming hoog in het vaandel staan. Elke vraag is welkom.

Hartelijke groet Monica van de Vreugde De Levensboom
See MoreSee Less

View on Facebook

“ik kan het bijna niet geloven, maar de pijn is weg”
“ik zat helemaal vast wegens reumatische klachten, en kon niet meer werken, maar door deze behandeling kreeg ik mijn beweging en leven weer terug.”
“ik wist niet dat bindweefsel/fascia zo belangrijk was, ik voel direct verschil tijdens en na de behandeling”
"ookal is mijn knie versleten, de pijn is veel minder en ik kan beter bewegen
Als fysiotherapeut ben ik ontzettend blij met de ontwikkeling van fasciatherapie. Lokale verstoringen van fascia/bindweefsel kunnen bewegingsproblemen, stijfheid en (chronische) pijn opleveren. Het mooie is dat ik bij deze klachten kan voelen of het weefsel gezond is, stijf/vast is of vol zit met triggerpoints of spierknopen. Door deze vakkundig aan te pakken ontstaat er weer een beter doorbloeding en bewegingsvrijheid en vermindert of verdwijnt de pijn. Daarnaast krijg je hulp om jezelf fascia-fit te houden.
Wat is Fascia Integratie Therapie?
De FIT (Fascia Integratie Therapie) – methode is een nieuwe vorm van fysiotherapie welke erkend is door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie en het Keurmerk Fysiotherapie.
Bij deze methode wordt er niet slechts gekeken naar het gebied van de klacht zelf, maar naar uw houding en beweging als geheel. Fascia is een andere woord voor de bindweefselvliezen die alle spieren, botten en zenuwen omgeeft en de vloeibare gel tussen deze vliezen. De vliezen zorgen er voor dat alles met elkaar verbonden is en goed kan samenwerken, de gel maakt het mogelijk dat bewegingen soepel verlopen. Fascia bevat veel meer zenuwuiteinden (‘sensoren’) dan spier of bot. Pijn, stijfheid en balansproblemen worden meestal veroorzaakt door problemen in de fascia. De fasciatherapeut F.I.T. is er speciaal in getraind deze problemen snel op te sporen. En gelukkig is fascia meestal heel goed te beïnvloeden. De behandeling zorgt veelal direct voor verlichting en leidt tot vermindering of volledige oplossing van je klacht.
• Wordt er gesproken van ‘onbegrepen/onverklaarde pijn’?
• Heb je vaak terugkerende klachten bijvoorbeeld in de onderrug, nek, schouder?
• Heb je een nieuwe klacht die niet spontaan geneest of heeft u al jaren last van pijn?
• Wil je je prestaties verbeteren maar wordt je belemmerd door steeds terugkerende sportblessures?
• Komt er geen duidelijke verklaring uit Röntgen, CT of MRI-onderzoek?
• Zoek je een behandeling gericht op de oorzaak, niet het symptoom?
• Gaat de pijn niet weg, of wordt zelfs erger, door te oefenen?
• Wil je graag weten wat er echt aan de hand is en wat u eraan kunt doen?
Ben je nieuwsgierig naar wat deze nieuwe therapie voor jou kan doen? Kijk dan eens op www.veerkracht.fit en ontdek de mogelijkheden van fasciatherapie. Wil je aan den lijve ondervinden wat het voor jou kan betekenen, maak dan een afspraak bij de Levensboom.
Je kunt snel terecht in Middelburg of Koudekerke.

Monica van de Vreugde Fysiotherapeut bij de Levensboom
See MoreSee Less

View on Facebook

Polyvagaaltheorie, interessante bijscholing belevingsgerichte fysiotherapie bij #psychfysioopleidingen.

#levensboomfysioyoga #relax #polyvagaaltheorie #koudekerke #monicavandevreugde #belevingswereld
See MoreSee Less

View on Facebook

Oud en Nieuwsbrief voor cliënten en andere belangstellenden

Via deze weg wil ik je in ieder geval een gezond en energievol 2024 wensen.
Ik wil graag een paar dingen onder de aandacht brengen die interessant voor je zouden kunnen zijn.

Fasciatherapie:
Als fysiotherapeut ben ik ontzettend blij met de ontwikkeling van fasciatherapie in de praktijk. Lokale verstoringen van fascia/bindweefsel kunnen bewegingsproblemen, stijfheid en (chronische) pijn opleveren. Het mooie is dat ik bij deze klachten kan voelen of het weefsel gezond is, stijf/vast is of vol zit met triggerpoints of spierknopen. Door deze vakkundig aan te pakken ontstaat er weer een betere doorbloeding en bewegingsvrijheid en vermindert of verdwijnt de pijn. Daarnaast krijg je hulp om jezelf fascia-fit te houden.
Wat is Fascia Integratie Therapie?
De FIT (Fascia Integratie Therapie) – methode is een nieuwe vorm van fysiotherapie
Bij deze methode wordt er niet slechts gekeken naar het gebied van de klacht zelf, maar naar uw houding en beweging als geheel. Fascia is een ander woord voor de bindweefselvliezen die alle spieren, botten en zenuwen omgeeft en de vloeibare gel tussen deze vliezen. De vliezen zorgen er voor dat alles met elkaar verbonden is en goed kan samenwerken, de gel maakt het mogelijk dat bewegingen soepel verlopen. Fascia bevat veel meer zenuwuiteinden (‘sensoren’) dan spier of bot. Pijn, stijfheid en balansproblemen worden meestal veroorzaakt door problemen in de fascia. De fasciatherapeut F.I.T. is er speciaal in getraind deze problemen snel op te sporen. En gelukkig is fascia meestal heel goed te beïnvloeden. De behandeling zorgt veelal direct voor verlichting en leidt tot vermindering of volledige oplossing van je klacht.
Ben je nieuwsgierig naar wat deze nieuwe therapie voor jou kan doen? Kijk dan eens op www.veerkracht.fit of www.fasciaweb.nl en ontdek de mogelijkheden van fasciatherapie.

Start Relaxzz-training 1 maart 2024
De 5-weekse ontspanningstraining zal bij voldoende deelnemers op vrijdag 1 maart van start gaan. Een mooi moment om aandacht te geven aan dat wat er meestal bij inschiet, nl ontspannen. Op de korte termijn is dat niet zo erg, maar op lange termijn kan het allerlei lichamelijke en psychische klachten geven, waaronder slaapproblemen.
De training is gericht op het leren ontspannen op verschillende manieren. Naast een stukje theorie komt er vooral veel praktijk aan bod. Je kunt daarbij denken aan ademhaling, ontspanningsoefeningen, lichte yoga-oefeningen, mindfulness en wanneer het weer het toelaat een buitensessie. Je ontvangt essentiele informatie op papier en wordt uitgenodigd om elkaars ervaringen in de groep te delen. De groep zal klein zijn, en de lokatie is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. In ieder geval zal de les in Koudekerke plaats vinden.
Data: 1,8,15, 22 maart en 5 april van 10-11.30 uur.
De bijdrage voor deze training bedraagt €110

Wil je meer hierover weten, neem dan gerust contact met me op. Natuurlijk kun je je ook aanmelden.

Tarieven(wijziging) per 1 januari 2024:
behandeling fysiotherapie 30 min €37,50
behandeling psychosomatische fysiotherapie 30 min €40
Intake en onderzoek 45-60 min €58
Ontspanningsmassage 30 min €28 tm januari €25
Ontspanningsmassage 45 min €40 tm januari €37
Het is ook mogelijk een waardebon aan te schaffen.
De Levensboom werkt bewust contractvrij. Dat betekent veel minder administratie lasten en meer cliëntentijd, dus tijd voor persoonlijke aandacht. Dat betekent niet dat er niks vergoed wordt. Je kunt de behandeling zelf declareren via de aanvullende verzekering fysiotherapie en dan ontvang je 50-100% terug, afhankelijk van de zorgverzekeraar.

Yoga in Koudekerke:
Momenteel zijn er 4 yogalessen in Koudekerke. Deze vinden plaats op maandagmorgen, maandagavond en woensdagavond. Gelukkig zijn zij goed bezet. Er is momenteel geen plaats, maar dit kan natuurlijk snel veranderen. Mocht je interesse hebben dan kan je je aanmelden, en wanneer er een plekje vrij komt kan je een gratis proefles meedoen. Op mijn website kun je daar meer over lezen.

Personal training:
Je hoeft geen klachten te hebben om toch meer te willen ontspannen. Misschien ben je wel geïnteresseerd in ademhaling of meditatie en wil je de stap nemen om dit te leren. Persoonlijke begeleiding is dan ook altijd mogelijk. Met een persoonlijk afgestemd programma leer je snel vaardigheden die je helpen om beter te ontspannen, ademen en natuurlijk slapen.

Bedrijfstrainingen:
De Levensboom kan ook bedrijfstrainingen en workshops verzorgen.

Neem gerust contact met mij op op als je benieuwd bent naar wat de Levensboom voor je kan doen.

Hartelijke groet, Monica van de Vreugde
De Levensboom
www.levensboomfysioyoga.nl
See MoreSee Less

View on Facebook

Tijd voor ontspanning!

Gun je jezelf af en toe een break? Even stoppen met bezig zijn en jezelf weer helemaal opladen? Spanning in hoofd en lichaam loslaten met een heerlijke ontspanningsmassage? Dan is dit het moment om in actie te komen en jezelf of een ander te trakteren op een ontspanningsmassage van 30 of 45 minuten in Koudekerke. In een huiselijke persoonlijke ruimte ontvang ik je met plezier en laten mijn handen je helemaal ontspannen. Een kaarsje, een muziekje, een plek om op adem te komen en een persoonlijke afgestemde aanpak. Daar wil ik graag voor zorgen.
Vanaf nu tot en met januari geef ik je ook nog korting.
Massage 30 minuten van €28 naar €25
Massage 45 minuten van €40 naar €37

Uiteraard ook mogelijk als cadeaubon!

Hartelijke groet, Monica van de Vreugde De Levensboom Fysio & Yoga
stuur mij gerust een berichtje
0631384057
See MoreSee Less

View on Facebook

Sluit Menu