Relaxzz-training

Bij de Levensboom

Beter ontspannen, beter slapen, op weg naar een optimale veerkracht en lichter leven!

De kracht van ontspanning

Herken je dit? Je zit eindelijk op de bank, maar je kunt niet meer ontspannen. Je voelt je rusteloos, kan je niet meer concentreren, een boek lezen lukt niet, je adem zit veel te hoog. Je gaat het liefste weer wat doen, want het voelt helemaal niet fijn om te zitten. Je slaapt niet lekker in, of je wordt steeds wakker. Je wordt niet uitgerust wakker…. Je staat teveel AAN. Je weet niet meer hoe je jezelf UIT moet zetten.  

In ons dagelijks leven krijgen we veel prikkels te verwerken. We worden door prikkels van binnenuit en van buitenaf regelmatig uit onze concentratie gehaald en afgeleid, ookal willen we dat niet.  Negatieve gedachten, stress, vermoeidheid, afleiding door telefoon en social media verleiden ons regelmatig om AAN te staan. Het wordt vaak nog erger als we gaan zitten en niks doen, dus vermijden we stilte en rust.  We kunnen niet meer goed stoppen met piekeren en malen, en we zijn afhankelijk van prikkels om ons goed te voelen. We kunnen niet meer stoppen.

Al die afleiding haalt je uit het moment, waardoor je ook niet ervaart wat je op dat moment aan het doen bent. Je aandacht is versnipperd. Je zenuwstelsel wordt steeds meer geprikkeld met allerlei negatieve gevolgen.
Uit onderzoek blijkt dat mensen substantieel minder gelukkig zijn als ze vaak afgeleid zijn, dan wanneer ze niet afgeleid zijn. 

 In deze training leer je dan ook om jezelf en dus ook je zenuwstelsel rust te geven. In 5 lessen is er aandacht voor theorie van het zenuwstelsel en het brein, de ademhaling en stressregulering en slaapproblematiek. Het grootste gedeelte zal echter benut worden voor de praktijk.  Ademhaling, spierontspanningstechnieken, aandachttraining, eenvoudige yoga-oefeningen, bewust bewegen en de bodyscan komen allemaal aan bod. 

Er is tijd om in een kleine groep ervaringen te delen in een veilige omgeving. 

Voor wie is dit geschikt?

Wat zou het beoefenen van ontspanningstechnieken op kunnen leveren?

  1. Je ontwikkelt een beter lichaamsbewustzijn en kan makkelijker ontspannen
  2. Prikkelverwerking wordt beter wat kan leiden tot pijnvermindering en/of vrijer bewegen.
  3. Het leven wordt rijker als je de dingen met aandacht doet en je wordt er gelukkiger van.
  4. Minder stress voorkomt het piekeren endenken in een tunnelvisie. Je ziet meer mogelijkheden. 
  5. Door de UIT-knop beter uit te kunnen zetten wordt de slaapkwaliteit beter.
  6. Je voelt je energieker omdat je in rust niet meer gas geeft dan nodig.
  7. Je voelt je rustiger en blijer

Maak een afspraak

Belt u gerust voor informatie of het maken van een afspraak. Tijdens behandelingen of lessen wordt de telefoon niet beantwoord. U kunt een bericht achterlaten met uw telefoonnummer en ik bel u zo snel mogelijk terug. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier om eenvoudig een afspraak te maken.

Lestijden & Locaties

Tarieven

Voor wie

Naast het feit dat het trainen van ontspanning en ademhaling verrijkend kan zijn voor elk mens is het zeker een effectieve interventiemethode voor mensen met chronische pijnklachten, terugkerende- en/of stress-gerelateerde fysieke en mentale klachten. En daarmee heeft ontspanning  een krachtige plek ingenomen in het werkveld van de psychosomatisch fysiotherapeut.

Fysiotherapie en ontspanning

Naast een training is er natuurlijk ook de mogelijkheid om dit individueel te leren in een fysiotherapeutische behandeling of een persoonlijke training. Informeer gerust naar de mogelijkheden. 

Aanbod Relaxzz-training

De levensboom Fysio & Yoga biedt vanaf januari 2023 Mindfulnesstraining aan.  

Eerstvolgende Training vindt plaats op:

    vrijdag 10-11.30 uur gedurende 5 aangesloten vrijdagen.                                                                                 

Belangstelling voor de training? Neem contact op via contactformulier en vraag informatie

Sluit Menu