Monica van de Vreugde

Bij de Levensboom

Psychosomatisch fysiotherapeut, Dru-yogadocent & ontspanningstraininer

Over mij

Beweging is mijn passie, en dat is het altijd al geweest. Als 14-jarige gaf ik al jazzballetles aan kinderen, later ook aan volwassenen, en daarnaast hield en hou ik van tennissen, gymnastiek en yoga.
Ik hou ook van beweging in de figuurlijke zin van het woord: meebewegen met mensen, vanuit hun perspectief zoeken naar oplossingen voor hun fysieke problemen is wat ik graag doe. Ik ben nieuwsgierig, ik oordeel niet en ben een goede luisteraar. Het overbrengen van kennis of vaardigheden heb ik altijd al leuk gevonden, het is voor mij een mooie vorm van verbinding met mensen.

Opleiding en loopbaan

Door de jaren heen heb ik opleidingen gevolgd op het gebied van lichaam en geest en is zich een rode draad gaan tonen in mijn werk en zo ben ik specialist geworden op het gebied van bewustwording en ontspanning op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch vlak.
Met 30 jaar ervaring als fysiotherapeut, waarvan 12 jaar als psychosomatisch fysiotherapeut, heb ik veel ervaring opgedaan in verschillende situaties. Na een 3-jarige post-HBO-opleiding heb ik expertise opgebouwd in het begeleiden van mensen met complexe lichamelijke problematiek met mogelijk psychische en sociale problemen. Ik heb mij de laatste jaren vooral gespecialiseerd in stress gerelateerde klachten, behandeling van overspanning, burn-out en somatisch onverklaarde klachten, waaronder functionele neurologische stoornissen en chronische pijn. Ook ben ik specialist in de behandeling van hyperventilatieklachten en angststoornissen. Ik heb 11 jaar in een grote particuliere praktijk op Walcheren gewerkt (tot eind februari 2019).
Naast mijn werk ben ik in 2015 gestart met een 3-jarige deeltijdopleiding Dru-yoga docentenopleiding, die ik inmiddels met succes heb afgerond; tegenwoordig geef ik met veel plezier ook lessen en workshops Dru yoga. De yoga heeft mij laten zien hoezeer het welzijn van het lichaam, geest en beweging met elkaar samenhangen en biedt een mooie aanvulling op mijn behandelingen.

Praktijk

In mijn praktijk staan bewustwording, ontspanning en veerkracht centraal. Ieder mens mag zijn eigen weg bewandelen naar klachtenvermindering, ontspanning, vitaliteit en rust in zichzelf, en ik word er blij van om mijn kennis en vaardigheden daarbij aan te bieden: fysiotherapeutische behandeling, yoga (in groepslessen of individueel), ontspannings-en mindfulnesstrainingen en specifieke yoga voor specifieke doelgroepen.

1980 – 1986 : VWO

1986 – 1990 : School voor Fysiotherapie

2004 – 2007 : Psychosomatische fysiotherapie 

1990 – 2004 : Verschillende cursussen t.a.v. sportfysiotherapie, orthopedische klachten, bekkenbodemproblematiek

2010 : Cervicale instabiliteit

2010 : Biofeedback

2012 : Leefstijlcoaching voor fysiotherapeuten

2015 : Behandeling van slaapproblemen

2016 : NLP in fysiotherapie

2017 : ACT in fysiotherapie

2018 : Anatomy trains fasciatherapie

2018 : The Pain Picture

2019 : Functioneel neurologische stoornissen

2019 : Mindfulnestrainer fysiotherapie

1990 – 2009 : fysiotherapeut Ziekenhuis Walcheren

2008 – 2019 : (pyschosomatisch) fysiotherapeut bij PMC in Balans

2017 – 2018 : yoga-docent bij beweegcentrum Doen in Koudekerke

2017 – Heden : yogalessen

Een dynamisch gezin, drukke baan en een competitieve hobby in de vorm van triatlon! Voeg hier een karakter aan toe met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel wat grenzeloos kan doorgaan. Dan heb je (achteraf gezien) een gevaarlijke cocktail. En jaar geleden ging letterlijk het licht uit, mijn lichaam gaf aan dat het genoeg was. Achteraf allemaal verklaarbaar maar op het moment zelf wist ik niet wat er gebeurde. In een periode van onwetendheid, twijfel en paniek kwam ik in contact met Monica. Monica heeft de rust en stabiliteit teruggebracht waardoor ik aan mijn herstel kon werken. Zij heeft de ideale combinatie in huis waardoor lichaam en geest weer kunnen herstellen. Doormiddel van psychosomatische therapie, yoga oefeningen en natuurlijk haar ervaring in dit vak ben ik nu op de goede weg terug.”
Anonieme Patient
Sluit Menu