REDUCEPT

Bij de Levensboom

Chronische pijn is pijn die langer dan 3 maanden aanwezig is. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 1 op de 5 mensen lijdt aan chronische pijn. De oorzaak van chronische pijn kan divers zijn. Het kan ontstaan na bijvoorbeeld een auto-ongeluk of sportblessure, maar het kan ook door langdurige stress of verkeerde werkhouding komen. Als de pijn al langer aanwezig is of heftig is van aard, dan ontstaat er soms ook angst om te bewegen. Een onnatuurlijk beweegpatroon en toenemende beperkingen kunnen dan een gevolg zijn.

Bij De Levensboom is het mogelijk chronische pijnklachten met behandelmethodes zoals fysiotherapie, psychosomatische fysiotherapie, fasciatherapie en ademhalingstherapie te beinvloeden.

Indien er sprake is van (een kans op) chronische pijn kunnen wij u ook van dienst zijn met het toepassen een VR-bril volgens de Reducept-methode. Reducept wordt door De Levensboom aangeboden als hulpmiddel om pijn te verminderen. Reducept is een innovatief concept gebaseerd op wetenschappelijk bewezen effecten op vermindering van chronische pijnklachten.

Reducept
Reducept biedt mensen de mogelijkheid op een innovatieve en aansprekende manier aan de slag te gaan met hun chronisch pijnklachten.
Het brein speelt de hoofdrol in het concept van Reducept, en pijneducatie, psychologie en virtual reality zijn een belangrijk onderdeel van deze training. Door de onderdelen slim te combineren is deze unieke training ontstaan.
Door regelmatig in virtual reality te trainen kun je de hersenen leren om de controle te vergroten en de pijn te verminderen.
Meer informatie over het Reducept concept is te vinden op de website van Reducept.

Reducept traint de hersenen. Door middel van een virtuele training met hulp van een VR bril kunt u uw hersenen leren om de controle over uw pijn te verbeteren en hiermee de pijn te verminderen. Het belangrijkste is dat u uw hersenen kunt trainen om ook op lange termijn meer grip op je pijn te krijgen. Reducept is gebaseerd op succesvolle bewezen methoden. Reducept bouwt voort op de pijntheorie “Explain Pain” van Moseley & Butler. Daarnaast zijn andere bewezen studies en theorieën gebruikt. Reducept is ontwikkeld in samenwerking met patiënten en zorgverleners.

Hoe gaan we te werk?

Intake
Bij de intake zal de fysiotherapeut samen met u bekijken of behandeling met de VR bril in uw situatie van toepassing is. Mocht dit het geval zijn dan wordt u door de fysiotherapeut uitgebreid ondersteund en geïnformeerd over de werkwijze. 
Indien uit de intake blijkt dat behandeling met de VR bril in uw situatie geschikt is, is het de bedoeling dat u in een periode van 4-7 weken  1 keer per week gaat trainen. De VR-sessies worden aangeboden samen met de toegang tot een patientenplatform  van REDUCEPT waar naast een werkboek ook allerlei extra informatie en oefeningen zijn te vinden. U krijgt toegang via de therapeut. Het werkboek is belangrijk naast de VR-sessies. De opdrachten worden dan ook  besproken in enkele sessies.
Behandeling met de VR bril maakt deel uit van reguliere fysiotherapie of oefentherapie. De zittingen worden als u aanvullend verzekerd bent dus  gedeeltelijk vergoed. afhankelijk van de zorgverzekeraar. Zie hiervoor ook tarieven en vergoedingen.

Maak een afspraak

Sluit Menu