Dru Yoga

Bij de Levensboom

De yoga van  het hart, vloeiende bewegingen, zacht voor gewrichten, geschikt voor iedereen. De weg naar rust en stilte in jezelf. Bewust bewegen zet je in je kracht!

Wat is Dru Yoga

Met Dru Yoga werk je naast het in balans brengen van het lichaam ook  aan het in balans brengen van de energiecentra in je lichaam, chakra’s genoemd,  en open je de toegang naar de krachtige energie van het hart. Dru yoga wordt dan ook wel de Yoga van het Hart genoemd. Mijzelf heeft het naast rust en ontspanning ook plezier, vreugde en zelfvertrouwen gebracht.

Voor wie

Dru yoga  is geschikt voor iedereen op elk niveau. De kracht van Dru yoga zit in de vloeiende uitvoering van bewegingen en houdingen oftewel asana’s, die er voor zorgt dat er een optimale energiestroom in lichaam en geest tot stand komt. Dit geeft een heerlijk rustig en vrij gevoel in lichaam en geest. Dru yoga geeft je een goed gevoel van binnenuit!

Als Dru Yoga-docent en fysiotherapeut ben ik zelf erg enthousiast over de grote  aandacht voor een soepele en sterke wervelkolom. Een gezonde rug is belangrijk voor een gezond lichaam! Er wordt aandacht besteed aan core-stability, oftewel rompstabiliteit als basis voor alle houdingen en bewegingen. Niet alleen goed in de yogales, maar ook in alledaagse situaties waarin we vaak te maken krijgen van een overbelasting en stijfheid van nek en rug door lang in dezelfde houding zitten en te weinig bewegen.

Daarnaast ben ik in staat  persoonlijke aanpassingen bij lichamelijke of conditionele problemen te maken, zodat iedereen optimaal kan genieten van de yogalessen. Een  les met stevige houdingen, geschikt voor een fysiek hoger conditioneel niveau  en een les met zachte dynamische bewegingen bij een lager conditioneel niveau, alles is mogelijk.

Werkwijze

Een yogales bestaat uit verschillende onderdelen en wordt gestart vanuit een begin-meditatie.  Je wordt dan uitgenodigd om de dagelijkse beslommeringen achter je te laten en je te concentreren op de les.  Dan volgt de activatie op muziek die tot doel heeft spanning los te laten en het lichaam op een speels manier op te warmen. Vaak volgt er een serie bewegingen die Energy Block Release wordt genoemd, specifiek voor Dru Yoga. Deze series werken op lichaam en geest en versterken de energiestroom in het lichaam. Gedurende de les worden houdingen (asana’s) uitgevoerd vanuit verschillende starthoudingen. Tijdens de hele les wordt aandacht besteed aan de ademhaling en de uitvoering van de houdingen. De les eindigt met een vitaliserende diepe ontspanning en een meditatiemoment. De lesinhoud wordt altijd aangepast aan de mogelijkheden van de groep.

Maak een afspraak

Belt u gerust voor informatie of het maken van een afspraak. Tijdens behandelingen of lessen wordt de telefoon niet beantwoord. U kunt een bericht achterlaten met uw telefoonnummer en ik bel u zo snel mogelijk terug. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier om eenvoudig een afspraak te maken.

Lestijden & Locaties

Sluit Menu