De Levensboom

Het ontstaan

Voeten in de aarde

Jaren was ik bezig met de gedachte van het starten van mijn eigen praktijk gericht op gezondheid en welzijn. Een zoektocht naar een vorm die bij me paste met alle kennis, ervaring en vaardigheden die ik graag wilde delen met anderen. Op een gegeven moment besloot ik dat het tijd werd om mijn gedachten en dromen te gaan uitvoeren. Ik koos het onzekere voor het zekere en stapte uit mijn vaste baan om ruimte te maken voor een nieuwe start.

Het onderstaande verhaal is daarbij eigenlijk tekenend voor het tot stand komen van “De Levensboom” en mijn weg van mozaïek naar eigen bedrijf.

Het planten van een boom

Drie jaar geleden heb ik op een creatieve vakantie op het platteland van Frankrijk het begin gemaakt van mijn mozaïek de Levensboom. De levensboom is een universeel symbool en staat voor het leven zelf, voor levenskracht, voor verbinding, groei, wijsheid, ontwikkeling en eenheid. Zowel de natuur als de betekenis spraken mij aan, en in deze week had ik alle tijd om mijn Levensboom te maken.  Ik had thuis alle mozaïek verzameld die ik mee wilde nemen om te beginnen. En toen we in Frankrijk aankwamen zocht ik mijn tas met mozaïek, die nog in Zeeland bleek te staan…. Hoe moet je verder als je plan opeens ver weg lijkt. Ik begon met wat er wel was op locatie. De boom alvast uitgetekend en leeg gelaten. Beginnend bij de aarde en het gras puzzelde ik verder met blauwe lucht, licht en donker, zon en maan. Zonnebloemen, vogels, en zelfs de lotusbloem vond een plekje. Het werd een mooie omgeving voor een boom. En toen ik eenmaal thuis kwam kon ik mijn boom eindelijk planten. Best spannend want het moet passen in de lege plek en in de sfeer van de omgeving. Ik heb een beetje geworsteld, wortels opnieuw gemaakt, takken afgebroken, zoekend naar samenhang en geheel. En dat lukte wonderlijk wel. De kleine schelpjes van het strand vormden het hart in de aarde die weer verbinding maakt met de hartjes aan de takken. En dan het letterlijk voegen tot een geheel. En zo was er opeens een mozaïek waar ik nog steeds elke dag met veel vreugde naar kijk.

Groeien en Bloeien

En zo ervaarde ik ook dit proces, het vormgeven aan mijn visie op gezondheid en welzijn en het neerzetten van mijn praktijk.  De voedingsbodem versterken, de omgeving optimaliseren, nieuwe vaardigheden leren en vooral vertrouwen hebben in mezelf. En dan was er opeens het moment dat ik genoeg grond onder mijn voeten had om mijn praktijk “De Levensboom” neer te zetten. Met een veelzijdig aanbod met als verbindende factor duurzame vitaliteit oftewel “Levensenergie”. Tijd om te groeien en bloeien.

paalhoofd Monica2

Missie & Visie

Lees meer over de missie & visie van de Levensboom...

profielfoto1

Monica Van de Vreugde

De Levensboom is een initiatief van Monica. Lees meer...

Sluit Menu